Dorothee Schumacher

Dorothee Schumacher
Producten per pagina 
Producten per pagina 


                                                                       

Dorothee Schumacher
 
Het Duitse merk Dorothee Schumacher lanceert haar eerste collectie in 1989, deze collectie bestaat slechts alleen uit shirts. Na dit succes breidt het merk zich al snel uit tot collecties met schoenen, jurken, sieraden, tassen, paraplu’s en accessoires. Dorothee staat bekend om haar vrouwelijke ontwerpen en haar liefde voor kleurrijke prints, en dát is terug te zien in haar collecties. Haar kleding wordt in meer dan 45 landen verkocht en vertegenwoordigd in meer dan 600 modehuizen over de hele wereld, waaronder in Dubai, New York, Tokio en Berlijn.

 

Eigen stijl 

Naamgeefster en oprichter van Schumacher is Dorothee Schumacher. Ze werkte in de fashionindustrie in onder andere Frankrijk en Italië, keerde terug naar haar vaderland en vond het toen blijkbaar de hoogste tijd voor een eigen label. Dat was in de jaren 80. In die tijd had women fashion nogal wat mannelijke elementen, denk bijvoorbeeld aan de schouders die daarna nooit meer zo breed werden. Schumacher week af van de trends en koos voor zachte vrouwelijkheid. Baanbrekend, en het werkte: het label had vanaf het begin een trouwe schare echte fans.


Natuurlijke schoonheid 

Dorothee Schumacher is elegant, modern, klassiek en vrouwelijk. De kleuren natuurlijk, harmonieus en nooit heel opvallend. Shirts, zeer vrouwelijke hemden, blazers, broeken, jacks, rokjes, jurken, accessoires… allemaal in deze herkenbare stijl. Schumacher volgt trends op subtiele wijze. Je vraagt je af: wat maakt deze collectie nou eigenlijk zo interessant en aansprekend. En precies dat is zo bijzonder. Schumacher onderstreept natuurlijke schoonheid en vrouwelijkheid, zonder Trends of Mode in het middelpunt te zetten.


Oog voor detail 

Wat ons elke keer weer raakt is het oog voor detail. Prachtige accessoires, de mooiste lookbooks, verrassende weggevertjes, beeldige merchandise: alles in vrouwelijke soberheid. En dat geldt zelfs voor het bedrijfspand. Voor Schumacher geen saai fabriekspand in een nietszeggende buurt. Nee, de headquarters van Schumacher bevinden zich midden in de haven van Mannheim. In 2000 transformeerden ze een prachtig oude bakstenen kartonfabriek tot een unieke fashionloft.


Styling tips 

Dit mooie label laat zich eindeloos combineren. Rokjes met shirtjes van hetzelfde merk, maar ook andere merken sluiten vaak naadloos aan. Kies bijvoorbeeld eens voor 1 afwijkende kleur in een accessoire. Voor een bijzonder sieraad, of juist voor chique eenvoud: een mooi Schumacher-jurkje, eenvoudige make-up en schoentjes en verder helemaal niks. Dit label is van zichzelf al bijzonder genoeg.

 

Navigatie